Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε…
κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της Κορινθίας, όπως:
Ιερό του Ποσειδώνα στην Ισθμία
Είναι το μέρος όπου διεξάγονταν οι πανελλήνιοι αγώνες των Ισθμίων. Βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου και λόγω της στρατηγικής θέσης αποτέλεσε συχνά τόπο συνάθροισης των Ελλήνων πριν από κάποια μάχη ή εκστρατεία.
Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας για να θαυμάσετε την είσοδο της διώρυγας του Ισθμού από τον Σαρωνικό Κόλπο και να παρατηρήσετε τη γέφυρα που βυθίζεται κάθε φορά που περνάει ένα πλοίο.
Ιερό του Δία στην Νεμέα
Στο γνωστό ιερό του Δία, κάθε δύο χρόνια τελούνταν τα Νέμεα, αθλητικοί αγώνες που συμπλήρωναν την τετράδα των πανελλήνιων αγώνων της αρχαιότητας (Ολύμπια, Πύθια, Ίσθμια, Νέμεα).
Σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο ξεχωρίζει ο αναστηλωμένος ναός του Δία, αλλά και λίγο πιο ανατολικά το στάδιο, όπου διεξάγονταν οι αγώνες.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την επίσκεψή σας με μια περιήγηση στον περίφημο αμπελώνα της Νεμέας, έναν από τους ομορφότερους αμπελοτόπους της Ευρώπης, και να ξεναγηθείτε σε ένα από τα φημισμένα οινοποιεία της περιοχής.
Αρχαία Σικυώνα
Το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κέντρο της Πελοποννήσου. Η πατρίδα του γνωστού γλύπτη Λύσιππου και κέντρο ανάπτυξης της τέχνης της ζωγραφικής στην αρχαιότητα.
Στον αρχαιολογικό χώρο μπορείτε να δείτε το επιβλητικό θέατρο, το γυμνάσιο, το στάδιο, το βουλευτήριο, αλλά τον ναό του 6ου αι. π.Χ. που κατά τους χριστιανικούς χρόνους μετατράπηκε σε βασιλική. Εντυπωσιακά είναι τα ρωμαϊκά λουτρά που σήμερα στεγάζουν το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ιερό της Ήρας στην Περαχώρα
Βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Περαχώρας, ή αλλιώς της «χώρας πέρα από τη θάλασσα». Σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αποτέλεσε ήδη από τον 7ο αι. π.Χ. σημαντικό θρησκευτικό κέντρο των Κορινθίων που συνδέθηκε με τα υπερπόντια ταξίδια τους προς τη Δύση.
Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με ένα μπάνιο στην όμορφη λίμνη της Βουλιαγμένης, αλλά και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στον ακρωτήριο Μελαγκάβι, δίπλα στον ιστορικό φάρο που στέκει εκεί από το 1897.
Αρχαίος Φλιούντας
Από τις πιο εύφορες περιοχές της Κορινθίας. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το αμπέλι, παράγοντας τον ονομαστό στην αρχαιότητα φλιάσιο οίνο.
Από την αρχαία πόλη σώζεται τμήμα της ακρόπολης, του θεάτρου και του βουλευτηρίου.
Σε απόσταση 30 χλμ. προς τα δυτικά βρίσκεται η πανέμορφη λίμνη Στυμφαλία, όπου σύμφωνα με τον μύθο, ο Ηρακλής αντιμετώπισε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο που προσελκύει μεγάλο αριθμό φυσιολατρών.